Annelerimizin grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara yakalandığımız anda bizlere sunduğu tavuk çorbası, Türk mutfağında da en çok tercih edilen çorbalar arasında yer almaya devam ediyor. İşte, tavuk çorbası tarifi ve malzemeleri.
Malzemeler
1 Tavuk göğsü veya but 2 tane ( ben but kullandım )
2 yemek kaşıgı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şehriye
Yarım limon
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Etimizi haşlıyoruz ne çok ufak ne de çok büyük olmak şartıyla didikliyoruz. Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı eritip kızdırıyoruz 2 yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz ardından şehriyeleri ilave edip sonra da haşladığımız tavukların suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz 1-2 taşım kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz. O bir tarafta kaynarken biz ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, pul biber, karabiber ve kekik ilave edip kızdırıp çorbamıza ekliyoruz 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder